Serbian Haxballerz

sh-asistent logo SH-Asistent

Preuzmi: [exe] ili [zip] za .NET 4.0 ili novije (preporučeno)

Preuzmi: [exe] ili [zip] za .NET 3.5 (za one koji imaju problem sa 4.0)

 

Danas vam predstavljam novi program koji je od 17. sezone OBAVEZAN za sve igrače koji igraju bilo koju ligu na Serbian Haxballerz-u. Cilj ovog programa je da se onemogući varanje u ligaškim mečevima i to je razlog zbog koga je obavezan za sve.
 
Za pokretanje programa je obavezno imati instaliran .NET Framework 4.0 ili noviji (većina to već ima, kome program hoće da se upali, ne mora da skida ništa) ili .NET Framework 3.5 (manje preporučeno, samo ako ne radi 4.0).
Preuzimanje .NET Frameworka:
- Verzija 3.5
 
sh-asistent ss
 
 
 
Opcije:
- Program šalje na server vreme logovanja i gašenja (ili izlogovanja) sa jedinstvenim informacijama vezanim za računar. Ovo je zbog naprednije zaštite protiv šverca.
- Program detektuje i gasi makro program (i sve što može biti potencijalno iskorišćeno kao makro) i šalje informaciju o tome na server.
- Pritiskom na ALT+Q na tastaturi pravi se nova slika trenutnog prozora (screenshot, printscreen). Sve napravljene slike program postavlja na korisnički Folder prilikom gašenja programa ili izlogovanja (da se ne bi pravio lag u toku igre). Ovo je korisno za pravljenje dokaz slika sa ping grafom za lag situacije.
 
Napomene:
- Dok je igrač ulogovan u programu, program pravi slike trenutnog dela prozora niskog kvaliteta u slučajnim vremenskim trenucima i šalje ih na server prilikom gašenja. Ako program na osnovu boja prepozna da neka slika nije sa haxa, neće je slati. Te slike vide samo glavni administratori i nisu vidljive javnosti i nikad neće ni biti. Ovo je zbog bolje identifikacije računara, a biće korišćeno i prilikom analiziranja situacija gde igrači tvrde da je meč odigran, a ni jedna ekipa nema snimak.
- Program je svakako preporučeno držati upaljen ISKLJUČIVO dok se igra ligaški meč! Posmatrači nekog meča ne moraju da pale program.
- Ko ima administratorski nalog na Windowsu, mora da pokrene program u režimu administratora.
- Zbog slanja slika na kraju rada programa, gašenje može potrajati. Strogo je zabranjeno i kažnjivo gasiti program na silu (preko Task Managera ili nekako drugačije) u bilo kom trenutku. Nakon što se klikne na gašenje program, on će sačuvati sve šta treba i sam će se regularno ugasiti.
- Program se sam osvežava sa servera kada izađe nova verzija, nije potrebno ručno preuzimati svaki put.
 
Opširniju verziju prethodnog objašnjenja možete pročitati klikom na dugme ? (gore desno) u programu.
 
 
Svi koji ne mogu da pokrenu program moraju hitno da se jave direktno meni. Za sve uočene greške, kao i za sve predloge, pohvale i zapažanja je potrebno obratiti se direktno meni (Evansu).
 
 

Uputstvo kako se rešiti laga u novijim verzijama Google Chrome-a:

 

1) U adresi kucate chrome://plugins i pritisnete enter

2) U stranici koja se otvorila, desno na vrhu imate plusić pored kog piše "Details" ili "Detalji" (ili tako nešto, zavisi od jezika), plavim slovima. Kliknite na to.

3) Nađite na stranici deo gde piše "Flash" ili "Adobe Flash Player".

4) Tu postoji nekoliko podstavki. Pronađite onu u čijem polju za adresu piše nešto pa "PepperFlash" pa nešto. Kliknite na dugme Disable dole.

5) * Ako nemate već instaliran običan Flash Player, možete ga preuzeti sa OVE adrese ili ako neće tako da se instalira odavde. Pre nego što počne instalacija ugasite Chrome. Ako imate instaliran, samo ugasite i ponovo upalite Chrome.

 

Ili video izdanje:

 

< !-- You can place html anywhere within the source tags -->
 
Često postavljena pitanja
 
 
Igra je odlična, ali [neka greška u igri] me potpuno izluđuje.
 

Igra je još uvek u beta fazi i još uvek je u aktivnom razvoju, naravno dese se neke greške, najveći broj njih bude odmah popravljen, i igra će tako dobijati na kvalitetu, svaki put. Ako imaš nekih sugestija, pogledaj pitanja oko sugestija, dole.

 

Voleo bih da predložim neke novine!

 

Kontaktiraj nas putem mejla na haxball@gmail.com . Alternativa ti je da kontaktiraš Basra na oficijalnom IRC kanalu (#haxball @ irc.freenode.net).

 

Kako mogu da pomognem/doprinesem igri?

 

Isključivo Basro rukovodi celim projektom i trenutno su ti zatvorena vrata. Ali uvek možeš doprineti igri prijavljivanjem grešaka ili pravljenjem donacija da bi Basro mogao da se koncetriše na nove projekte.

 

Ne mogu da uđem ni u jednu sobu.

 

Probleme sa povezivanjem ima svaka peta osoba koja ima loše rutere.

Ako spadate u tih pet, imate problem zbog '' NAT hole punching-a ''. To nije problem sajta, već problem Flash-a, i povodom toga ne možeš ništa uraditi.

 

Postoji pet načina koji mogu ublažiti igru:

● Prosleđivanje UDP portova u ospegu 1024..65535 (znam ih mnogo, Flash će izabrati jedan nasumice).
● Ako se oko tebe nalazi više rutera, probaj sa drugim.
● Konfiguriši ruter da se pokaže na računar kao "DMZ host".
● Uklanjanje rutera i povezivanje direktno na net.
● Ukoliko vam ništa nije pomoglo, bez brige, uvek ćete naći host na koji će te moći ući i igrati utakmice.


Moje ime je postalo crveno, igra se dezinhronisala.

 

Igra ti se dezinhronisala i ti ne vidiš isto kao i ostali igrači. To se dešava kod starijih verzija kompijutera koji nemaju SSE2 upustvo. Ovaj problem ćeš rešiti jedino igranjem na modernijem kompijuteru. Ako ti se stalo dešava isto, ne odustaj, verovatno i host ima sličan problem. Potraži neku drugu sobu.

 

Suviše laguje!

 

Haxball funkcioniše na peer to peer (p2p) modelu komunikacije. Prostije rečeno, sve zavisi od interneta svih prisutnih u sobi, a ne od servera kako mnogi misle. Haxball nema servere! Jedini server koji haxball koristi je RTMFP server koji služi da samo uspostavi početno povezivanje među prisutnima. Šta to praktično znači? To praktično znači da sav ping (lag) u igri zavisi isključivo od uploada hosta, kao i Vašeg downloada. Zavisi i od broja igrača u sobi jer se hostov upload deli na svakog igrača. Ili na primeru:

Ako host ima jako slab upload lagovaće svima. Isto tako, ako recimo nešto skidate ili gledate na internetu dok igrate u zavinosti od toga kolikom brzinom se to skida i kolika je download brzina Vašeg interneta je moguć lag. Ako skidate recimo torrent (koji uglavnom koristi maksimum download-a) ili gledate video na Youtube (a još se nije izbufferovao do kraja), logično da će vam lagovati jer nemate dovoljno slobodnog protoka da hostu šaljete sve promene koje učinite u igri.

 

Šta znače dva broja pinga u formatu n/n?

 

Taj format nam govori prosek/najveći broj pinga (na primer poslednjih 20 ping poruka). U praksi, igra gde je broj pinga manji od 100 je dobra, igra se bez problema. Preko 300 je veoma loš ping, igrači poskakuju, zato isključi sve programe i nastavi da vežbaš.

 

 

/avatar

 

Primer: /avatar 10

 

Odgovor Heksobala: * Avatar set.

 

Upustvo: Najviše možete koristiti dva simbola, a najmanje jedan. Možete da vam avatar bude prazan, tako što će te ukucati jedan od simbola koji Heksobal ne podržava (primer: Š, š, Ć, ć, Ž, ž i Đ, đ i bilo koje kombinacije sa ovim slovima).

 

/clear_avatar

 

Primer: /clear_avatar

 

Odgovor Heksobala: * Avatar cleared.

 

Upustvo: Samo ukacajte ovo i trenutni avatar (ako ste ga stavljali) će biti očišćen i imaćete brojeve, zavisno od broja igrača i vašeg položaja (primer: ako ste prvi na listi igrača imaćete 1, ako ste treći 3).

 

/set_password

 

Primer: /set_password šifra

 

Odgovor Heksobala: * Password set.

 

Upustvo: Preporučujem vam ovo da koristite jedino kada hoćete da ugasite sobu i nećete da vam ulaze igrači u nju. Komanda je još bagovita, pa kada zaključate sobu i igrač pokuša da uđe u nju nikad mu neće izaći polje da ukuca lozinku a izlaziće mu ''Wrong Password''.

 

/clear_password

 

Primer: /clear_password


Odgovor Heksobala: * Password cleared.


Upustvo: Komanda jedino radi posle korišćenja ''/set_password''. Ne radi kada pravite sobu pa stavite lozinku.

Da li ste ikada želeli da vidite kako bi izgledao Haxball u 3D? Postoji rešenje i za to. U pitanju je nova igrica koja je po smislu vrlo slična ko Haxball (verujte mi, jeste, baš je očigledno šta je bila inspiracija), na sajtu:

 

http://www.ball3d.com/

(Za ovu igricu je potrebno instalirati Unity)

Želite da sačuvate snimke mečeva a da ne koristite programe koji će vam povećavati ping? Haxball Tube je pravo rešenje za vas.

 

Ako vas zanima kako da snimite i uplodujete snimljeni materijal, pogledajte video sa detaljnim objašnjenjem.

Haxball.gr je pravi sajt za vas ukoliko želite da napravite tabelu. Klikom na ''Novi kup/liga/grupna faza'' dolazite na stranicu gde morate da ubacite podatke o broju timova, njihovim nazivima i broju mečeva (2 ili 1).

 

Postoji prevod za nekoliko zemalja (pogledati meni sa zastavicama, skroz gore).

Da li želite da imate kajlu (pogledaj sliku)? Da bi izveli ovaj trik, sledite upustva:

1) Standardno ukucaj ‘’/avatar’’.
2) Stisni desno ‘’alt dugme’’ i pritiskaj na desnoj numeričkoj tastaturi redom brojeve ‘’0, 1, i 0’’ (dugmad prikazana na slici).
3) Posle toga unesi slovo, broj ili neki drugi dozvoljeni znak (samo jedan) i završio si.

 

kajla

Bromista je poznato lice Heksobola. Uspeo je da izhakuje igricu, ako se to tako može reći. Ako vas zanima o čemu ovaj momak sada razmišlja i kakve projekte radi kliknite ovde.


Bromistini podvizi:


- Prvi je uspeo da promeni boju igrača.

- Uspeo je da napravi kajlu.

- Povećao je loptu i igrače.

- Usporio i ubrzao igrače.

Copyright © 2013. Serbian Haxballerz All Rights Reserved.