Serbian Haxballerz

Obaveštavamo vas da je problem sa maloumnim spamerima rešen i da više nisu u mogućnosti da upadaju u sobe i ometaju vas tokom ligaških mečeva. Postoji neka minimalna šansa da poseduju još neki nalog za koji ne znamo pa bih vas zamolio, ako se ponove ovakve situacije, da nas što pre obavestite. Poruka sličnim poremećenim ljudima, koji bi možda da pomognu ovom dvojcu (Dinamu i E.Davidsu): ova zajednica je preživela i mnogo veće probleme, da bi posustala pred nekoliko razmaženih klinaca, koji ne mogu drugačije da nam naude, pa bar ovim putem pokušavaju da nas kako oni kažu, izmore. Činjenica jeste da Haxball kao igra polako izumire i da je svaki član značajan, ali nećemo dopustiti razmnožavanje ovakvih retarda koji će kvariti svaki vid zabave. Pre ćemo se časno ugasiti kao zajednica, nego popustiti pred ovakvim govnima, koja misle da mogu da nas ucenjuju, ovakvim sitnicama i da će na taj način dobiti unban. 

 

Izvinjavam se kulturnim ljudima, na ovim uvredama, ali sa ovima na drugoj strani, ne može drugačije da se komunicira. Vidimo se u igri! 

Privremeno smo onemogućili aktiviranje naloga putem e-maila, zbog tehničkih problema. Molimo sve nove članove, koji žele da se registruju da nam se jave putem zvanične fejsbuk stranice, koja se nalazi na sledećem linku. Provešćemo vas kroz jednostavnu proceduru i  za par minuta dobićete svoj nalog.

Tražili ste serverske sobe... Danas vam ih predstavljamo!

 

U zavisnosti od raspoloživosti servera koje naši članovi imaju (aBs, BHF, još neko?), od sada će na Playu biti pokrenuto nekoliko serverskih soba koje su upaljene 24/7 (ili koliko vlasnici servera dozvole). Sobe su tako napravljene da automatski daju admina određenim pouzdanim ljudima, kao i svim adminima sajta i počasnim članovima. Listu pouzdanih članova možete videti ovde. Ako nekom ko nije na spisku treba soba, može da zamoli nekog ko jeste na spisku da uđe i da mu da admina.

Ako neko smatra da je nepravedno izostavljen sa ove liste, može da se javi Kagawi ili meni. Baš smo brzinski pravili listu pa je moguće da smo nekog izostavili.

 

Veliko hvala jasku i Medeku koji su mi pomogli u testiranju, i pogotovo aBs-u čiji host smo koristili i koji mi je rekao da sobe mogu da budu upaljene na njegovom serveru i ubuduće i da mogu da ih koriste svi članovi SH-a za igranje liga/prijateljskih.

Ako još neko ima server i želi da hostuje sobe može to da uradi preko alata o kom ću pisati u nastavku članka.

 

 

Drugo o čemu pišem je novi alat SH-Hoster, za hostovanje više soba na Playu istovremeno. Alat je dosta jednostavan za upotrebu (takoreći očigledno je sve). Sobe se prave u programu automatski, ne treba da se prave u brauzeru. Zbog toga je moguće da bude pokrenuto dosta soba istovremeno, a da nema laga ni u jednoj i da surfovanje u brauzeru ne utiče na lag u tim sobama.

Svi koji imaju server mogu da koriste program i drže ga upaljenog što više, vrlo smo vam zahvalni svi. Pored toga, i oni koji nemaju server, a žele da hostuju ponekad sobe na svom kompu, mogu to da urade preko programa. Upalite program i minimizujete ga i onda možete i da surfujete i neće biti laga (nemojte Youtube i torrent, onda hoće, al obične stranice neće praviti lag).

Za alat je potreban .NET Framework 4.0 (ono isto što i za Asistenta).

Alat ću vremenom apdejtovati i dodavati neke funkcije još, ali neću ubaciti automatski update kao u Asistentu, nego će biti potrebno skinuti ručno novu verziju svaki put

 

Alat SH-Hoster možete preuzeti sa sledećih linkova: [zip]

Tema na forumu za diskusiju i obaveštenja o SH-Hosteru.

Alat se može koristiti i iz brauzera (nije preporučeno) na ovom linku.

Bonus: Alat za hostovanje sobe na običnom haxu u odvojenom programu (da može da se surfuje i ne laguje, možete pokrenitu program i više puta za više soba): [exe] ili [zip]

 

Najava: Ako budem imao vremena trudiću se da napravim alat sličan SH-Hosteru i za običan hax.

 

Pred početak nove sezone odlučili smo da vas obradujemo nekim novim opcijama na sajtu koje će olakšati život svima koji igraju ligu, kao i organizatorima.

 

1. Automatski sačuvani snimci sa Playa (http://replays.shaxball.com/):

- Uveden prikaz trajanja snimka, kao i opcija filtriranja snimaka po minimalnom trajanju. Podrazumevano je da se vide snimci od 2 minuta (120 sekundi) i duži, jer smo procenili da su skoro svi snimci koji su kraći od toga bez ikakvog značaja i samo bez potrebe čine listu nepreglednom. Svi koji iz nekog razloga traže snimke koji su kraći od 2 minuta (npr. snimaju se u dogovorenom terminu za službeni), mogu svoj snimak da pronađu tako što će u polje ispod natpisa Trajanje upisati 0 i pritisnuti dugme Traži.

- Popravljeno automatsko čuvanje snimaka (nadam se). Videćemo kad počne liga da li je stvarno uspelo, ali sam otklonio jedinu prepreku koja je mogla da nastane pri automatskom čuvanju (ne računam spor upload koji neki imaju).

- Novi oblik linkova za snimke koji su automatski sačuvani, sada su kraći i kada se postave na forumu, forum ih neće iseći onako kao što je to radio do sad, nego će se videti celi. Korisno za organizatore jer će ceo link moći da selektuju i kopiraju prilikom upisa statistike.

 

2. Pregled pojedinačnih snimaka sa Foldera i iz liste automatski sačuvanih (http://www.shaxball.com/replay.html?l&r=nb3eu0 - primer jednog takvog):

- Opcija za statistiku ubačena u sam pregled klikom na dugme Statistika (iznad snimka). Više nema potrebe kopirati link i ići na stranicu programa za statistiku, sada je sve tu na jednom mestu i na samo jedan klik.

- Opcija za brzi pregled golova na snimku. Dole desno u prozoru za pregled snimka (ispod Menu i Options) sada postoji dugme Show goals. Klikom na to dugme se automatski na snimku skače na vreme 5 sekundi pre sledećeg gola po redu i tako u krug. Pogotovo pogodno za kapitene i organizatore. Napomena: Program automatski analizira snimak i traži golove prvi put kada bilo ko otvori snimak i zbog toga se tada mora sačekati to učitavanje (5, 10 sekundi). Svaki sledeći put kada se otvori snimak, golovi su već učitani na serveru i nema čekanja.

- Skakanje na određeni trenutak na snimku sada ne zahteva ono čekanje da se snimak premota već se na taj trenutak skače odmah kada se klikne.

- Korisnici sa velikom rezolucijom ekrana sada imaju veći prozor za pregled snimka.

*** Potencijalne bagove prijaviti direktno meni, ne bilo kom administratoru. Pre prijave baga probajte da osvežite stranicu sa snimkom, možda magija učini svoje.

 

3. Play:

- Ping graf na Playu je svima uključen automatski i više ga nije moguće isključiti. U skladu sa pravilom da je slikanje ping grafa u lag situacijama obavezno i nakon saznanja da postoje ljudi koji još uvek ne znaju šta je to.

 

4. Specijalno iznenađenje (za neke prijatno, a za neke bogami i manje prijatno, ali obavezno):

- SH-Asistent

 

Sasvim slučajno sam na netu naleteo na program koji se zove Discord, koji je napravljen da bude potpuno besplatna zamena za TeamSpeak i slične programe. Kako nam je ugašen TS server (što ste verovatno primetili, ima već pola godine :v), napravio sam naš Discord server koji možete da koristite ako vam zatreba iz nekog razloga.

Program je dosta lak za instalaciju i korišćenje, malo drugačiji od TS, al verujem da će se svi koji žele lako navići.

 

Velika prednost Discord-a u odnosu na TS je to što može da se koristi iz brauzera, bez skidanja programa, i bez pravljenja naloga (mada je poželjno napraviti nalog, naravno). Pored toga, postoji i program koji se skine i instalira, kao i aplikacije za Android i iPhone (a bar za Android je jako dobro urađena).

 

Serveru se iz brauzera pristupa preko linka za poziv (invite): https://discordapp.com/invite/0ik2w1h98Zuf7Rze a i u programu kada se radi Join na server potrebno je kopirati ovaj link kao invite. Link možete ubuduće pronaći u desnom delu vrha stranice portala (sličica iznad Twitcha i pored Twittera).

 

Napomena: Ovo verovatno deluje kao nebitna informacija, ali ustvari nije. Jednoglasno smo (Kagawa i ja) odlučili da će se Discord server koristiti za dogovaranje za 1v1 turnire (ako se ikada prijavi dovoljan broj organizatora da se uopšte organizuju) i da ćemo sve koji se budu dogovarali na glavnom četu na početnoj banovati sa četa na 15 dana.

Konačno sam uspeo da popravim dugotrajni problem sa mailom za aktivaciju koji nije stizao. Od danas (24.11.2015.) mailovi za aktivaciju stižu svima i vrlo brzo i pouzdano, tako da više nema potrebe da bilo kome ručno aktiviramo nalog, pa to i nećemo raditi! Vodite računa da upišete ispravan mail, jer na neispravan vam neće stići mail za aktivaciju.

Pored toga, sada stiže i mail za potvrdu promene šifre, tako da sada svi koji su hteli da menjaju šifru, to mogu i da urade.

 

Druga stvar za danas, pobrisali smo SVE neaktivirane naloge od nastanka sajta (jako puno naloga). To znači da ako ste nekada pokušali da se registrujete i nije vam stigao mail za aktivaciju, sada treba da se registrujete ponovo, ali ne morate da smišljate neko novo ime, nego koristite to isto sa kojim ste se već registrovali pošto tog naloga više nema i ime nije više zauzeto.

 

 

Ovu priliku koristim da apelujem na sve aktivne članove foruma koji znaju nekog ko se registrovao, a nije mogao da aktivira nalog, da toj osobi skrenu pažnju na ovu novost pa da nam se ta osoba vrlo brzo i zvanično pridruži!

Obaveštavamo vas da smo produžili domen (adresu) shaxball.com na još godinu dana i da će zbog procedure koja je potrebna za to neki delovi sajta biti privremeno nedostupni (Play i forum). Veliko hvala donatorima koji su nam omogućili produženje domena (nisu želeli da im se imena objavljuju, ali smo im svakako mnooooogo zahvalni)! Očekujemo da se sve vrati u normalu najkasnije do sutra (petka), ali će verovatno sve biti ok već malo kasnije danas (četvrtak) u toku dana.

 

Iako nije preporučeno za regularnu upotrebu, u ovoj trenutnoj situaciji forumu možete pristupati preko adrese http://www.shaxball.com/forum/ mada je verovatno da tako ima nekih bagova.

 

Hvala na razumevanju.

Prijave za 3v3 ligu su otvorene. Prijave i više informacija na sledećoj temi.

Takođe, otvorene su i prijave za 2v2 ligu. Prijave i više informacija ne sledećoj temi.

Apelujemo na sve koji se prijavljuju da prate i teme sa obaveštenjima, pošto će se sva bitna obaveštenja o promenima pravila i sličnom pisati tamo, ne ovde.

Tema za obaveštenja u 3v3.

Tema za obaveštenja u 2v2.

 

I dalje tražimo 3v3 i 2v2 organizatore, jer smatramo da još uveh nemamo dovoljno organizatora. Prijave i više informacija na sledećoj temi.

Copyright © 2013. Serbian Haxballerz All Rights Reserved.